Hva er Hermon?

Hva er Hermon?

Det var en gang ei jente som het Ruth (19 år) og en gutt som het Arne (23 år). De leide et gårdshus på gården Sveingard oppe i den lille bygda Sudndalen. De var nygifte og tok imot ungdomsgrupper i gårdshuset sitt. En dag Arne så utover bygda ble en visjon født. Midt nede i bygda på en liten furukolle, der skulle han bygge et sted hvor mennesker skulle ha mulighet til å oppleve ekte livsglede. 
Tomt, veg, bru, vann, kloakk... ingen ting var på plass. Ruth og Arne bretta opp ermene og ingen av dem var redd for å ta i et tak. De kjørte gravemaskin, trillebår, svinga hammeren og sammen med gode hjelpere bygde de først 4 hytter, spisesal, salong og 18 rom. Godkjenninger måtte også til, så alle papirer måtte være i orden og sendes kommunen. Men hva skulle stedet hete? Det ville kommunen vite! I en stille stund i fjellbygda blir salme 133 vers 3 åpnet, og vi leser: 
”Som Hermons-dugg, som flyter ned på Sions berg; for der har Herren satt velsignelsen inntil evig tid.” Derfor Hermon! 


Dette var begynnelsen på Hermon. Etter hvert har leilighetsbygg, konferanserom, stølsområdet (med tre hytter) kommet til og ikke minst Hallingskarvet fjellbad. Arne og Ruth er fremdeles bare underveis. 
Pågangsmot, skaperglede og tillit til Gud fører dem videre, og Hermon er fremdeles i utvikling. 

Snipp, snapp, snute - dette eventyret er ikke ute: Siste skudd på stammen er Skibyen som er ei ”hytte- grend” i utvikling. Her bygges aktivitetsanlegg for sommer og vinter, et stadion omkranset av små og store hytter bygget i tradisjonsrik stil.

Hermon Høyfjellssenter og Reiser AS

Nygardsvegen 200
3577 Hovet

320 90 300

Powered by Cornerstone